Het onstaan van de naam: "meisje Noa"



In augustus 2010 gaan we voor het eerst naar de huisarts. Zij stuurt ons door naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt ze al snel verdacht van een zeldzame aandoening. Iets wat meteen aangegrepen wordt als lesmateriaal. We zullen op de voet gevolgd worden. Dit gaat natuurlijk gedeeltelijk anoniem en al gauw ontstaat de naam "meisje Noa" Vandaar dat wij dit nu ook gebruiken voor onze blog. Eindelijk werd dit jaar (2011) duidelijk dat Noa een hersentumor heeft bij haar hypofyse. Inmiddels is ze al behandeld met chemotherapie, met goed resultaat. De tumor is weg! Ook de nabestraling zit erop. De controle MRI is gemaakt 10 feb 2012 en daar uit blijkt dat er geen rest tumoren zijn. Feest!! Wat een opluchting. Grote stap gemaakt... Echter nog een lange weg te gaan....
Inmiddels zijn we een jaar schoon verder. 23-12-'12 Groot feest!! Nu inm 01-03-'13 gestart met de groeihormonen. Kom maar op met die centimeters....



woensdag 16 mei 2012

uitslag mri

Vandaag hadden we weer een controle afspraak bij de oncoloog. We gingen er niet vanuit dat de uitslag van de MRI er al zou zijn, hij was er echter wel...  We weten wederom niet wat we mee maken. Afspraak loopt niet uit, uitslagen zijn bekend... Eng... Het allerbelangrijkste is echter: alles was goed.Nog steeds helemaal schoon. Ze hebben dit keer ook een MRI gemaakt van haar rug. Ter extra controle... Helemaal schoon! En wat blijkt nog meer.. er worden groeihormonen aangetoond in haar bloed. Dit kan erop wijzen dat haar hypofyse toch nog een beetje actief is... Spannend!! 11 juni horen we meer. Dan hebben we weer een afspraak bij de endocrinoloog. Ze is de laatste 3 maanden toch alweer 1,5 cm gegroeid. Onze smurfin wordt groot ;-)) En even voor verduidelijking.. Noa is nu in een jaar tijd 3 cm gegroeid, waarvan dus de laatste 3 mnd 1,5 cm. Opgelucht en reuze blij terug in de file, op weg naar gebak.
Dit keer dus een blog zonder cynische humor, wel even wennen. Hahaha... Alleen maar positiviteit vandaag.... Ach.. ik kan er mee leven ;-))


Sweet dreamzzzzz

2 opmerkingen:

  1. Wat een fantastisch nieuws voor jullie! Heerlijk om te vieren, vooral met gebak :) en om van te genieten. Op naar het volgende viermoment.
    Ik zie er naar uit om jullie allemaal een keer te zien.
    groetjes, Shelley

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw zeg, nog meer goed nieuws dus!! Hoef je ook geen nazorg meer ;)
    Fijne avond en dagen.
    Liefs, Djoeke

    BeantwoordenVerwijderen