Het onstaan van de naam: "meisje Noa"



In augustus 2010 gaan we voor het eerst naar de huisarts. Zij stuurt ons door naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt ze al snel verdacht van een zeldzame aandoening. Iets wat meteen aangegrepen wordt als lesmateriaal. We zullen op de voet gevolgd worden. Dit gaat natuurlijk gedeeltelijk anoniem en al gauw ontstaat de naam "meisje Noa" Vandaar dat wij dit nu ook gebruiken voor onze blog. Eindelijk werd dit jaar (2011) duidelijk dat Noa een hersentumor heeft bij haar hypofyse. Inmiddels is ze al behandeld met chemotherapie, met goed resultaat. De tumor is weg! Ook de nabestraling zit erop. De controle MRI is gemaakt 10 feb 2012 en daar uit blijkt dat er geen rest tumoren zijn. Feest!! Wat een opluchting. Grote stap gemaakt... Echter nog een lange weg te gaan....
Inmiddels zijn we een jaar schoon verder. 23-12-'12 Groot feest!! Nu inm 01-03-'13 gestart met de groeihormonen. Kom maar op met die centimeters....



maandag 12 september 2011

vervolg dag 4

We hebben een goeie middag gehad. Noa had weer last van haar blaas, maar wat bleek... Er zat weer een hele kleine knik in de slang, dusss... Na een plas van een halve liter ging het meteen een stuk beter met haar.
Onverwachts bezoek gehad, erg gezellig. Origami blaadjes gehad, met uitleg om bloemetjes te vouwen. Maar dat was niet zo'n succes. Of zoals Noa het zegt: kan er een raam open? Dan kan ik mijn mislukte bloemetje naar buiten gooien.. Hihihi. We hebben dus maar kraanvogels gevouwen, schijnen geluk te brengen en die gelijk maar uitgedeeld aan andere meiden op de kamer. Dus uiteindelijk werd het een uitwisseling van knutsels aan elkaar. Erg leuk!

En nu... lekker slapen.
Dus oogjes dicht.....
Sweet dreamzzzzzzz

1 opmerking:

  1. Lieve Noa,
    Fijn om zo te volgen hoe het met je gaat. Origami kraanvogel vouwen dat klinkt heel moeilijk zeg, wat knap dat jij dat kan. Zet 'm op!
    Dikke kussen van ons,
    Theo, Anna Willemien en Sicco

    BeantwoordenVerwijderen